Hotel bij de Zaanse Schans

Wijdewormer, Zuiderweg 72

Eigendom-omschrijving

Op een logische locatie aan de afrit Zaanse Schans van de snelweg A7, omsloten door de Provincialeweg N515 en de Zuiderweg, ontwikkelt JH Bakker Bouwprojecten Hotel Kalverschans.

Gelegen aan de toeristenroute naar de Zaanse Schans, naast het AZ trainingscomplex en diverse sportverenigingen; op 400 meter van de Zaanse Golf Club en aan de drukke zakelijke verkeersader de A7 naar Amsterdam. Op 20 minuten van Schiphol en 11 km van het Damrak in Amsterdam Centrum.

Het terrein wordt met een nieuwe brug direct aangesloten op de N515 en is ontworpen met respect en passend bij het polderlandschap van de Wijdewormer.

Het gebouw is een ontwerp van architect Cornelis de Jong uit Middenbeemster, die ook grote delen van de Zaanse Schans, het open lucht museum in Enkhuizen en vele bijzondere projecten met NoordHollandse stolp boerderijen in Noord Holland heeft ontworpen.
De ideale partner om dit proces vorm te geven. Het ontwerp bestaat uit een schuur of loodsmodel in lokale houtbouw zoals dat al eeuwen wordt gedaan in dit gebied met details en uiterlijke afwerking die klopt en tijdloos is.
Volgens plaatselijk gebruik de “woon” gedeeltes met groene geveldelen met zwarte dakpannen en de “werk” gedeeltes met zwarte geveldelen en rode dakpannen.
Een hoogte accent om “vindbaar” te zijn, geïnspireerd op de beschuittoren van Wormer en een kerk in Wormerveer.

In het terreinontwerp wordt deels het slagenlandschap van de polder teruggebracht, met aandacht voor water en gevarieerd ingevuld met groene bomen, struiken en planten zoals die in de polder voorkomen. De brug over de sloot en de wielerbaan van DTS wordt vormgegeven zoals de “wegsloot” bruggetjes vroeger in de dorpen veel voorkwamen.
Op het terrein is voldoende ruimte voor parkeren, waarbij ook de verharding met grastegels groen wordt gehouden.
Voor toeristen, zakenmensen, golfers en dagjesmensen de ideale pleisterplaats.

De installaties worden duurzaam uitgevoerd, met extra aandacht voor de ventilatie om zo
“Coronaproof” mogelijk te bouwen.

De binnentuin en terrassen op het Zuiden maken een bezoek altijd de moeite waard

Map

Contactagent


Gelijkaardige eigendommen

Price on request

Klooster

Durbuy
  Price on request

  Kaaspakhuizen

  Edam
   Price on request

   Landelijk wonen in een monumentale Stolpboerderij

   Akersloot, Koningsweg 76