Klooster

Durbuy

Eigendom-omschrijving

In het toeristische Durbuy in de Belgische Ardennen ligt naast het kasteel en de kerk een klooster, het Couvent des Récollettes, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw en uitgebouwd in de 17e eeuw.

Het gebouw kwam enige jaren geleden leeg te staan. Lokale partijen kwamen niet verder met een plan, terwijl de Gemeente Durbuy graag de omgeving van het gebouw wilde renoveren onder voorwaarde dat een partij ook het gebouw zou herontwikkelen.

Na een grondige studie en onderzoek bleek het goed mogelijk om hier appartementen te realiseren in het bestaande monumentale gebouw (rijksmonument) waar de Gemeente en de Provincie Luxembourg graag aan mee wilde werken.

De gevels, constructies en dak zullen worden gerestaureerd, waarna binnen dit gebouw 14 appartementen met moderne voorzieningen kunnen worden gerealiseerd. Op de begane grond is plaats voor 4 commerciële horecaruimtes zoals brasseries met terrassen die grenzen aan het plein dat door de Gemeente zal worden herontwikkeld tot midgetgolf, half ondergrondse parkeergarage en een tweede dorpsplein met waterwerken en gezichten op de Anticlinal, een bijzondere rotswand in het stadje Durbuy.

De bouw is gestart in mei 2010. De oplevering wordt verwacht eind 2011. Er zijn nog enkele appartementen te koop.

Map

Contactagent


Gelijkaardige eigendommen

Price on request

3 Broeker Landhuizen

Broek in Waterland
  Price on request

  Gare du Nord, Stationsgebouw

  Kwadijk
  • Opervlakte:
   123,4 / 134,6 /148,8 m2
  Price on request

  Johannes ziekenhuis

  Zaandam