Wonen in een jaren ’30 monument?

Mauvestraat 182, JM

Eigendom-omschrijving

Dit voormalige sportfondsenbad ligt aan de Mauvestraat in Zaandam. Een bijzondere locatie, aan de rand van het stadscentrum. Dit ooit tot grote prestaties aanzettende zwembad is aan het begin van de vorige eeuw ontworpen, volgens de normen van de Amsterdamse School. Het nautische thema en de karakteristieke vorm zijn behouden gebleven. De woonfunctie is nieuw.

Dat onderverdelen in fijne appartementen stelde overigens wel voor uitdagingen, want hoe breng je het daglicht verder in een gebouw van deze afmetingen? Daar zijn beeldschone oplossingen voor gevonden. In het midden verbindt een atrium de drie verdiepingen en hun galerijen. Aan de andere kant van de woning biedt een loggia de doorkijk naar het grote plantsoen.
De woonkamer heeft een openslaande deur naar het inpandige balkon. Hier is gekozen om de kamer te verlengen tot een dikke acht meter. De keuken ligt in een nis hiervan. Deze is nog nieuw en voorzien van moderne gemakken zoals een inductie kookplaat. Het raam kijkt uit op de galerij en het atrium.

Niet alleen de uitdaging van lichtinval werd ingenieus ingevuld, ook de bouwtechnische aspecten werden succesvol in de inrichting geïntegreerd. Hier en daar een balkconstructie, zowel hout als staal, geven net die sfeer waar onder meer lofts zo gewild om zijn. Hier zijn echter scheidingswanden aangebracht tussen de verschillende vertrekken. Zo ligt achter de loggia de slaapkamer. De wanden zijn strak afgewerkt, op de vloer ligt een fraaie houtl vinylvloer. De badkamer is tevens toiletruimte. Modern en smaakvol betegeld en voorzien van uitstekend sanitair. De wasmachine en -droger vinden hun plek in de berging. Daar is ook de boiler, voor de warmwatervoorziening. De verwarming wordt centraal geregeld voor alle appartementen, uiteraard heeft de woning een eigen thermostaat en meter, voor de afrekening met de Vereniging van Eigenaren, die collectief verwarming inkoopt. Deze VvE is momenteel in oprichting. Gezamenlijk bezit brengt nu eenmaal gedeelde verantwoordelijkheid. Een gedegen meerjaren onderhoudsplan en goede verzekering zullen centraal geregeld worden, net als de spaarpot van het reservefonds. De dagelijkse zorg kan door de eigenaren aan de VvE worden overgelaten.

Dit appartement met één slaapkamer is perfect geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. Het gebouw beschikt over een liftinstallatie, maar u kunt ook gebruik maken van de trap.

De Mauvestraat ligt aan de rand van het Zaandamse stadscentrum, in de Schildersbuurt. Op een rustig achterafje, of ‘inverdan’ zoals wij dat in de Zaanstreek noemen. Je zit hier vlakbij het NS station, waar elke vijf minuten een Intercity van en naar Amsterdam, Alkmaar en Hoorn vertrekt. Tijdens je wandeling passeer je alles wat een mens nodig heeft, ter vermaak, vertier en natuurlijk ook de dagelijkse besognes zoals boodschappen. Wie woonwerkverkeer per auto aflegt, rijdt binnen een paar minuten op de snelweg. De Mauvestraat ligt namelijk vlak achter de verbindingsroute naar de A7, A8 en de Amsterdamse Ring A10.

Indeling:
Begane grond: entree met brievenbussen en bellentableau. Toegang naar kantoren en woningen. Trappenhuis en liftinstallatie.
1e Etage: verhoogde hoofdentree. Gemeenschappelijk atrium met galerijen naar appartementen. Entree appartement. Hal met meterkast en bergkast. Geheel betegelde toiletruimte/ badkamer met inloopdouche, wastafel, handdoekenradiator en toilet (wandcloset). Slaapkamer met uitzicht op de loggia. Woonkamer met openslaande deur naar de loggia. Half open keuken met zicht op het atrium. Werkblad met rvs spoelbak en eengreeps mengkraan. Ingebouwde inductie kookplaat, wasemkap en vaatwasser. Berging met opstelling boiler voor warmwatervoorziening en aansluitingen wasmachine en -droger.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 57 m2;
– inhoud 179 m3;
– inpandig balkon op het zuiden (loggia) en uitzicht op het atrium;
– sfeervol gebouw met respect voor en verwijzing naar oorsprong;
– oplevering in overleg.

Klik op het logo voor meer informatie:

Vloerplannen

Contactagent


Gelijkaardige eigendommen

Verhuurd
Price on request

Woning eerste etage

Kwadijk, Stationsweg 63, 1471 CM
  • Opervlakte:
    51 m2
Verhuurd
Price on request

Werken in een schilderij van Monet

Zaandam, Westzijde 14L, 1506 EE
  • Opervlakte:
    23,55 m2
Verhuurd
Price on request

Woning tweede etage

Kwadijk, Stationsweg 63, 1471 CM
  • Opervlakte:
    58 m2