Wonen in een jaren ’30 monument?

Mauvestraat 186, JM

Project omschrijving

Bij een gebouw als een voormalig sportfondsenbad, zoals aan de Mauvestraat in Zaandam, speelt ‘water’ vanzelfsprekend een belangrijke rol. Niet meer ín het gebouw. Wel óm het gebouw. Dit tweekamerappartement is door een bijna compleet glazen wand verbonden met De Vaart, een zijtak van de Papenpadsloot die van de Zaan naar het buitengebied stroomt. Bij de transformatie is uiteraard een buitenruimte ingecalculeerd, dat wordt optimaal genieten van het leven op en aan het water. Midden in de stad!

Het Sportfondsenbad in de Schildersbuurt heeft na de transformatie naar woon- en werkgebouw toch haar karakteristieke vormen behouden. De associatie met een oceaanstomer is terecht. Compleet met brug en schoorsteen. Nu het helemaal is opgeknapt, komen deze elementen weer tot hun recht. Het voormalige zwembad was van olympische afmetingen, nu is dit de bijzondere toegang tot de individuele woningen en kantoren. Het atrium brengt de sfeer tot leven. Daarnaast profiteert dit appartement ten volle van de bijzondere uitbouw aan de achterzijde. De subtiele ronding geeft volop daglichtinval, het inpandige balkon hebben we al geroemd al willen we toch nog even wijzen op de geknoopte afschermingen van de alle buitenruimtes, nog een nautische verwijzing. De zichtbare dakconstructie geeft goed weer hoe robuust dit gebouw in elkaar steekt. Dikke houten balken en zware U-profielen tekenen voor het ambacht ten tijde van de Amsterdamse School. Toen werden deze bouwtechnische aspecten meestal met de mantel der liefde oftewel gips en witkalk bedekt, nu is het een populair onderdeel van het interieur.

De installaties en afwerking zijn nog vrijwel nieuw. Gladgestucte wanden en een nette houtlaminaatvloer, die met V-groef door het hele appartement is gelegd. De badkamer en toiletruimte is in fris wit betegeld, met een subtiele zwarte touch voor het contrast. De keukeninrichting (overigens ook hier een fantastisch uitzicht!) is gericht op modern comfort. Koken gebeurt hier al elektrisch. Warmwatervoorziening komt via een boiler, de verwarming wordt centraal geregeld voor alle appartementen, uiteraard heeft de woning een eigen thermostaat.
Dit appartement met één slaapkamer is perfect geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens. Het gebouw beschikt over een liftinstallatie, maar u kunt ook gebruik maken van de trap.

De Mauvestraat ligt aan de rand van het Zaandamse stadscentrum, in de Schildersbuurt. Op een rustig achterafje, of ‘inverdan’ zoals wij dat in de Zaanstreek noemen. Je zit hier vlakbij het NS station, waar elke vijf minuten een Intercity van en naar Amsterdam, Alkmaar en Hoorn vertrekt. Tijdens je wandeling passeer je alles wat een mens nodig heeft, ter vermaak, vertier en natuurlijk ook de dagelijkse besognes zoals boodschappen. Wie woonwerkverkeer per auto aflegt, rijdt binnen een paar minuten op de snelweg. De Mauvestraat ligt namelijk vlak achter de verbindingsroute naar de A7, A8 en de Amsterdamse Ring A10.

Indeling:
Begane grond: entree met brievenbussen en bellentableau. Toegang naar kantoren en woningen. Trappenhuis en liftinstallatie.
1e Etage: verhoogde hoofdentree. Gemeenschappelijk atrium met galerijen naar appartementen. Entree appartement. Gang met meterkast en technische ruimte met opstelling boiler voor warmwatervoorziening. Toiletruimte/ badkamer met inloopdouche, wastafel, handdoekenradiator en toilet (wandcloset). Aansluiting wasmachine. Slaapkamer. Woonkamer met grote raamoppervlakken en openslaande deur naar inpandig balkon op het noord-oosten. Half open keuken met werkblad in hoekopstelling, voorzien van rvs spoelbak en eengreeps mengkraan. Ingebouwde inductie kookplaat met wasemkap, combi-oven/ magnetron, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser.

Bijzonderheden:
– woonoppervlakte 61 m2;
– inhoud 203 m3;
– inpandig balkon (loggia) op het noord-oosten, aan het water;
– sfeervol gebouw met respect voor en verwijzing naar oorsprong;
– oplevering in overleg.

Meer weten? Klik op de link van de makelaar:

Tekeningen/Brochure

Plattegronden

Contactagent


Andere projecten

Te huur
Price on request

Werken in een jaren 30 monument

Zaandam, Mauvestraat, 1506 JM
  Te huur
  Price on request

  Wonen in een jaren 30 monument – Nog 2 woningen te huur

  Zaandam, Mauvestraat, 1506 JM
  • Opervlakte:
   32 / 500 m2
  Te huur
  Price on request

  Hotel bij de Zaanse Schans

  Wijdewormer, Zuiderweg 72