Mooi, als alle puzzelstukjes op de juiste plek vallen

image 1
image 2
image 3

Stand van zaken Gare du Nord april 2024

Gare du Nord, Stationsweg 26 - 56 Kwadijk

De bouw van de 19 appartementen en 8 eengezinswoningen is nagenoeg klaar, er wordt enkel nog gewacht op de aansluitingen van de woningen.

Er zal binnenkort worden opgeleverd!

Nog maar 2 eengezinswoningen zijn te koop! Voor meer informatie kunt u terecht bij www.wonenmetuitzicht.nl

Hier kunt u ook enkele afbeeldingen zien met hoe het project er huidig bijstaat.

image 1
image 2
image 3
image 4

Update van het Paviljoen in Kwadijk

De bouw van het Paviljoen maakt aardige vorderingen en wordt de komende maanden opgeleverd! Het Paviljoen is geschikt voor vergader- en kantoorruimte. Het wordt een lichte ruimte van 25 m2 met rondom vrij uitzicht op de weilanden en de Purmerringvaart. Het gebouw is goed bereikbaar en heeft ruimte voor eigen parkeerplaatsen.

Mocht u geïnteresseerd zijn neemt u dan gerust contact met ons op.

image 1
image 2
image 3
image 4
image 5
image 6
image 7

Stand van zaken Gare du Nord Kwadijk april 2023

Gare du Nord, Stationsweg 26 - 56 Kwadijk

De werkzaamheden gaan vlot en gestaag voort. De 1e verdiepingsvloer is gelegd, alle leidingen zijn in de vloer aangebracht en de vloeren zijn afgestort.

De dragende wanden op de 1e verdieping zijn geplaatst; daar boven op kunnen weer de 2e verdiepingsvloeren worden gelegd, op weg naar de nok..!!

De gevel metselstenen zijn al aangevoerd, dus daar wordt de komende weken mee gestart.

We zullen u op de hoogte houden.

image 1
image 2
image 3

Paviljoen, Stationsweg 63 Kwadijk

Er wordt in het mooie Kwadijk, tegenover het Stationsgebouw, een Paviljoen gebouwd. Het paviljoen is geschikt voor vergader- en kantoorruimte. Het wordt een lichte ruimte van 25 m2 met rondom vrij uitzicht op de weilanden en de Purmerringvaart. Het gebouw is goed bereikbaar en heeft ruimte voor eigen parkeerplaatsen.

Het paviljoen is gereed in het najaar van 2023.
Mocht u geïnteresseerd zijn neemt u dan gerust contact met ons op.

image 1
image 2
image 3
image 4
image 5

1e paal project Gare du Nord Kwadijk 25 januari 2023

image 1

Nieuwbouw Gare du Nord Kwadijk:

Januari 2023:

Aan de Stationsweg 26 - 52 te Kwadijk worden 27 nieuwe woningen gebouwd. De naam van het project is Gare du Nord; Station van het Noorden, genoemd naar het grote station in het noorden van Parijs. Het project bevindt zich op de oude locatie van het station Kwadijk dat in 1883 werd gebouwd. Toen zelfs een overstap station aan de Waterland lijn; de spoorlijn naar Edam - Volendam en de lijn Zaandam-Enkhuizen. De ligging aan de noordkant van de randstad en de “Franse” uitstraling van het oude station brengt je op de naam; “Gare du Nord”. Vanaf 2008 is gewerkt aan de herbestemming van de gehele stationslocatie. Eerst werd het bestaande stationsgebouw omgevormd tot kantoor-verzamelgebouw. Het oude stationshuis tot woningen en kantoren, een vergaderpaviljoen en het nieuwgebouwde kantoor van EWP Ingenieurs. En passant werd het remisegebouw op no 25 gesplitst in 2 woonhuizen onder 1 kap. Na verschillende plannen te hebben bedacht met verschillende gebruikers en economische getijden te hebben meegemaakt werd vanaf 2017 door Jan Hein Bakker een samenwerking aangegaan met Sticks & Stones Developments B.V. uit Amsterdam. Samen met de architect Mulleners en Mulleners uit Haarlem werd het ontwerp gekneed tot het huidige plan bestaande uit 16 appartementen, 3 studio's en 8 eengezinswoningen. Ontworpen met de vormtaal van het oude stationsgebouw. Zowel in de omvang, de gevels en de ramen is dit terug te zien. Bijzonder is de duurzame opzet van het energieplan van het project. Er is een gezamenlijke CV ketel die op biomassa en zonnepanelen voor verwarming en warm water van alle woningen zorgt. Los van het gas, heel goed geïsoleerd en met opwekking van stroom geeft dit tot nu toe zeer betaalbare energie kosten! Uiteindelijk werd voor het plan in 2021 de bouwvergunning verkregen, de aannemer Wever Bouw gecontracteerd en werd in 2022 met de verkoop gestart. Inmiddels is samen met Sopar makelaars uit Purmerend 80% van de woningen verkocht, en start de bouw met het slaan van de eerste paal op 25 januari 2023 door wethouder mevrouw M.A.J. Kes van de gemeente Edam - Volendam.

image 1

Nieuwbouw Gare du Nord Kwadijk:

Verkoop van 19 appartementen + 8 woningen is gestart in juni 2022.
80% is inmiddels verkocht, de bouw is gestart. Voor meer informatie kijk op de website van de makelaar www.sopar.nl of mail naar info@sopar.nl

image 1

Verkoop 2 appartementen Stationswoning Kwadijk oktober 2022

Het appartement op de 1e etage is verkocht. De 2e etage met een prachtig uitzicht over de landerijen en watertoren van Kwadijk is nog te koop. Bezichtigingen kunnen gepland worden via Sopar makelaar Purmerend www.sopar.nl of mail naar info@sopar.nl. Voor vragen kunt u uiteraard ook terecht bij www.mooitekoop.nl of info@jhbakker.nl

image 1
image 2

Westzijde 14F:

Juni 2022:

Het nieuwbouwproject voor Cotton Spa is afgerond en opgeleverd.

image 1
image 2
image 3

24 januari 2022

Uitbreiding nieuwbouw Cotton Spa. De eerste paal gaat in de grond.

image 1
image 2

Sportfondsenbad:

Drie bomen op het parkeerterrein zijn verwijderd, waardoor er meer parkeerruimte gecreeëerd is. Er zijn daarvoor in de plaats 12 leilindes teruggeplaats.

Groen voor groen.

image 1

Renovatie Oostgevel Sportfondsenbad is afgerond met een mooi resultaat.

image 1

November 2021

Renovatie Oostgevel:

De gevel, kozijnen en het glas wordt vernieuwd en opnieuw geschilderd.

image 1
image 2

Hotel Kalverschans:

25 november 2021

Artikel NHD november > Na 14 jaar eindelijk witte rook voor Hotel Kalverschans.

image 1

Westzijde 14 Luchthuis en Theehuis van Monet:

Mei tot oktober 2021

Schilderen van de gevel van het Luchthuis en Theehuis van Monet.

image 1
image 2

Sportfondsenbad:

Oktober 2021

Voor de fietsen van onze huurders van het Sportfondsenbad, Mauvestraat 162 te Zaandam hebben we een overkapte fietsenstalling geplaatst.

image 1
image 2
image 3
image 4

Juli 2021

Kunst uit 1938. In het pand hebben we diverse kunstobjecten opgehangen uit 1938, het bouwjaar van het Sportfondsenbad.

image 1

Jan Hein Bakker overhandigt eerste jubileumboek aan burgemeester J. Hamming:

3 december 2020

Bekijk de video hieronder.

image 1

Gare du Nord Kwadijk:

Groei Kwadijk zet zich verder voort.

image 1
image 2
image 3

Gare du Nord Kwadijk.

18 maart 2019

Geslaagde inloopavond gehad over het project Gare du Nord.

image 1

Gare du Nord Kwadijk.

Buurtpresentatie project Gare du Nord, Kwadijk.

image 1
image 2

Sportfondsenbad:

Verhuur van 15 kantoren en 12 woningen is gestart!

gunther

https://www.guntherbedrijfsmakelaars.nl/

image 1

Sportfondsenbad

Gezamenlijke regeling voor BuurtAED

image 1
image 2

Modelruimte kantoor.

Zijaanzicht en interieur van kantoren gelegen in een voormalig zwembad, en monumentaal pand dat zich bevindt aan de Mauvestraat, te Zaandam. De kantoren zijn er in verschillende groottes variërend van 14 m² tot 64 m² of een veelvoud daarvan.

image 1
image 2
image 3
image 4
image 5

Modelwoning.

Foto's van het interieur van een woning in een monumentaal pand en voormalig zwembad gelegen te Zaandam aan de Mauvestraat. Deze woning heeft een balkon en ligt aan het water. Ook bevinden zich in het pand andere woningen met balkon, tuin of steiger. De groottes van de woningen variëren van 50 m² tot 73 m².

image 1

Geschilderde spanten in de kap.

image 1
image 2
image 3

Plaatsing nieuwe lichtkap op het Sportfondsenbad.

image 1

Nieuwe staalconstructie met aanbrengen van 1e verdiepingsvloer.

image 1

Het storten van de betonvloer.

image 1

Antonius Kindertehuis Bakkum:

8 maart 2018

Groen licht van de Raad, op 8 maart 2018

image 1

Stichting Monet, Westzijde 14 Zaandam.

24 januari 2018

Ondertekening van de nieuwe huurovereenkomst door Gert Schouten namens Stichting Monet en Jan Hein Bakker. De concretisering van een mooie samenwerking.

Vanaf 2008 is de locatie aan de Westzijde 14 ontwikkeld tot een duurzaam binnenstedelijk project met woningen, winkel en kantoren met als hoogtepunt het terugbouwen van het schilderij van Claude Monet voor het ideale gebruik als “Atelier van Monet”.

image 1

Sportfondsenbad

Dit zijn foto's van het afhakken van het kunstwerk van beeldend kunstenaar Theo van den Akker.

Deze week zijn met beleid en grote voorzichtigheid de kunstwerktegels die in de zwembadruimte waren aangebracht, bijna zonder beschadigingen, los gehakt. Ze worden nu opgeslagen en zullen in de nieuwe situatie in het gebouw op een passende plaats hergebruikt worden.

Bij de grote renovatie van 1975 zijn deze grafische panelen door beeldend kunstenaar Theo van den Akker aangebracht. Zie ook de informatie op

https://www.zaanwiki.nl/encyclopedie/doku.php?id=akker

image 1

De steiger is geplaatst met het oog op het uitvoeren van de dakwerkzaamheden in de loop van december.

image 1

We zijn gestart met de bouw.

In de maanden november en december worden werkzaamheden verricht voor de totstandkoming van de nieuwe begane grond vloer. In december worden er tevens voorzieningen aangebracht rondom de schoorsteen en starten we met de dakrenovatie. In week 52 en 01 vinden er geen werkzaamheden plaats.

Mocht u vragen hebben, stuur dan een mail naar info@jhbakker.nl

Algemeen

Geachte relatie,

Onze organisatie bestaat uit een aantal Besloten Vennootschappen om mogelijke risico's te kunnen beheersen. In één van die vennootschappen was een project in België ondergebracht.

Inzake de financiële afwikkeling van dit project heeft gedurende de crisisjaren discussie plaatsgevonden. Verschillende juridische procedures leverden een onterechte betalingsverplichting op, die bij hoger beroep niet terug was te draaien. Wij hebben daarom die vennootschap moeten laten failleren.

Dit geval staat los van onze andere vennootschappen en projecten. Wij zijn verder alle verplichtingen nagekomen en het dossier is opgeheven, waarbij vastgesteld is dat er geen sprake was van bestuurlijke aansprakelijkheid.

Mocht u meer informatie wensen dan kunt u ons hierover benaderen.

Zaandam, maart 2019

J.H. Bakker