header image
header image
header image

De 1e projectontwikkeling is nu een monument.


De eerste projectontwikkeling vindt plaats in 1926 aan de Houthavenkade te Zaandam waar een werkplaats, woning en 5 woonhuizen worden ontwikkeld en gebouwd. In 1927 wordt ook de grond gekocht om 4 villa's aan de Parklaan in Zaandijk te ontwikkelen en te bouwen. In 1930 wordt een dubbel woon/winkelhuis aan de Savorin Lomanstraat in Zaandam ontwikkeld en gebouwd in opdracht van de heer H. Schoen. In 1931 wordt een villa met garage aan de Parklaan in Zaandijk ontwikkeld en gebouwd voor de heer M.H. Fust. Al deze eerste projectontwikkelingen zijn nu monumentale gebouwen.

Jan Bakker

(22/3/1897 - 8/10/1971)
image of sine wave

Onze historie


De overeenkomst tussen Opa Jan Bakker, vader Jan Bakker en Jan Hein Bakker is dat zij alle 3 met oog voor stijl en schoonheid mooie gebouwen hebben ontwikkeld, gebouwd, gerenoveerd en gerestaureerd met aandacht voor de omgeving van een project.

Door alle 3 de generaties werd met inventiviteit een oplossing bedacht voor dat specifieke project, gebouw en naaste omgeving. Dat omvat zowel de ontwikkeling van het juiste project, op de juiste plaats op het juiste moment, als het toepassen van een specifieke funderingstechniek en het toepassen van een betonstorttoren in de jaren dertig; Kunststof bekistingssystemen in de jaren tachtig; Stalen ramen vanaf de jaren dertig; Bekistingssystemen, gecombineerd met prefab beton in de jaren tachtig en negentig.

Het toepassen van geluidsisolerende vloerconstructies bij het herbestemmen van monumentale gebouwen tot aan het vinden van de juiste bestemming om een monumentwaardig gebouw een nieuw leven te geven, binnen of buiten de planologische mogelijkheden. Als de overeenkomst tussen de 3 generaties niet al genetisch bepaald is, dan heeft ook de overdracht van kennis en ervaring van alle projecten door meer dan negentig jaar bouwgeschiedenis heen een bijdrage geleverd. Een bijdrage aan knowhow op het gebied van bouwen en project ontwikkelen die nu in de praktijk gebracht wordt.

Dit resulteert erin dat er niet alleen in de regio, maar ook daarbuiten tot Rotterdam, Groningen, Belgiƫ en Frankrijk ontwikkeld wordt aan bijzondere projecten. Jan Hein Bakker heeft vanaf de jaren tachtig gebouwd en ontwikkeld aan binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten, zowel renovatie, restauratie als nieuwbouw.

Zo willen wij u op deze website een indruk geven hoe vanaf de jaren twintig de kennis en ervaring met mooie projecten resulteert in knowhow om in de toekomst projecten te realiseren.